Ο Έλληνας που μιλά 32 γλώσσες

 Έχει αποκαλεστεί «φαινόμενο γλωσσομάθειας» και ο τίτλος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικός. Ο Γιάννης Οικονόμου μιλάει 32 γλώσσες και δίκαια θεωρείται ο πιο πολύγλωσσος άνθρωπος στην Ευρώπη.
Πολλές ξένες εφημερίδες έχουν δημοσιεύσει άρθρα για τον έλληνα μεταφραστή που έχει καταρρίψει τα γλωσσικά «σύνορα». Ο κ. Οικονόμου γεννήθηκε στην Κρήτη, σπούδασε γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μεσανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών στο πανεπιστήμιο Κολούμπια (Columbia), των ΗΠΑ. Από το 2002 εργάζεται ως μεταφραστής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επίσημες γλώσσες της Ευρώπης είναι μόλις 23!

Ο κ. Οικονόμου συμμετείχε στο «Πολυγλωσσία στην Ευρώπη», συνέδριο που διοργανώθηκε στη Λεμεσο, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας, Ανδρούλλα Βασιλείου, απένειμε τα βραβεία με το «Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών» σε πέντε έργα από το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία, τα οποία σημείωσαν εξαιρετικές επιδόσεις στην προώθηση της διδασκαλίας και της εκμάθησης γλωσσών.

Σε δηλώσεις της, η κ. Βασιλείου επεσήμανε ότι η γλωσσική πολυμορφία είναι πλούτος για την Ε.Ε. και όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν, ώστε οι νέες γενιές να μαθαίνουν ακόμη περισσότερες γλώσσες.

Επίσης, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει την προσπάθειά της, ώστε κάθε παιδί να γνωρίζει δύο επιπλέον γλώσσες, πέραν της μητρικής του.

Πηγή
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive