Χανιά: Κοινωνικό φροντιστήριο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών


Στη λειτουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών» προχωρά ο δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Χανίων, με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη των μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο- οικονομικά προβλήματα.

Όσοι επιλεγούν, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα μπορούν να φοιτήσουν χωρίς να καταβάλουν δίδακτρα σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών της πόλης και οι γλώσσες που θα μπορούν να διδαχθούν είναι τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά και τα ρωσικά.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, δεν θα δημιουργηθούν ειδικά τμήματα, αλλά όσα παιδιά επιλεγούν, θα παρακολουθούν τα μαθήματα σε κανονικές τάξεις ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα στιγματισμού.

Η υποβολή των αιτήσεων άρχισε, σήμερα Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Χανίων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή εκκαθαριστικό του τελευταίου οικονομικού έτους και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Η επιλογή θα γίνει από την υπηρεσία του δήμου, που θα στείλει τη σχετική λίστα στα φροντιστήρια, τα οποία θα δηλώσουν πως δέχονται μαθητές.

Ήδη, ο δήμος έχει προχωρήσει από το καλοκαίρι και στη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές Λυκείου, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά οικογενειών που, αποδεδειγμένα, βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία ή δυσχέρεια.

Παράλληλα, στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου φθάνουν πολλά αιτήματα για παροχή σχολικών ειδών και διδακτικής στήριξης μαθητών κάθε βαθμίδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
πηγή2
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive