Η προέλευση του ονόματος Μαρία


Το όνομα Μαρία με όλες τις παραλλαγές του (Μαίρη,Μάρω,Μαριγώ,κτλ) είναι το δημοφιλέστερο όνομα στην Ελλάδα .Η ετυμολογία του χάνεται στα βάθη των αιώνων.

 Η παρουσία του ονόματος στον ελληνικό χώρο ξεκινάει ήδη από τα αρχαία χρόνια όπου συναντάται σε δύο παραλλαγές Μαρία και Μαριάμ.Από τα αρχαία ελληνικά στη συνέχεια πέρασε στα λατινικά ως Maria και ακολούθως στα αγγλικά ως Μary.  
Μαριάμ στα αραμαϊκά
Το ελληνικό Μαρία ή Μαριάμ πιθανολογείται ότι προέρχεται από το Αραμαϊκό Μαριάμ (מרים) το οποίο με τη σειρά είναι δάνειο από το εβραϊκά.Ως ρίζα έχει προταθεί η εβραϊκή (מרי,mry) που σημαίνει ανταρσία,ξεσηκωμός.

Στην Καινή Διαθήκη συναντάμε την Μαρία Μαγδαληνή αλλά και την αδερφή την Μαρία της Βηθανίας.
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive