Εικονικά πληκτρολόγια για πολλές γραφές.


Σήμερα ανακάλυψα έναν πολύ χρήσιμο ιστότοπο,τον 'λεξίλογο', ο οποίος μεταγράφει αυτόματα λατινικά γράμματα σε περισσότερα από 100 αλφάβητα χρησιμοποιώντας ένα εικονικό πληκτρολόγιο.

λατινικές παραλλαγές
Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και παραλλαγές του λατινικού αλφαβήτου όπως αυτές χρησιμοποιούνται σε διάφορες γλώσσες ,όπως για παράδειγμα στα αλβανικά,τα ούγγρικα,τα κουρδικά ή τα τσέχικα.Από τις λατινικές παραλλαγές εντύπωση προκαλεί η λατινική μεταγραφή αιγυπτιακών ιερογλυφικών και κοπτικών.

πληκτρολόγιο διάφορες γραφές του κόσμου
Μια δεύτερη λίστα περιλαμβάνει μεταγραφή σε κυριλλικά αλφάβητα αλλά και σε άλλα πιο περίεργα,όπως το κοπτικό,το χίντι,τα γιαπωνέζικα (κάντζι και κάνα),αρμένικα,γεωργιανά,χμερ,αραβικά,ελληνικά,αρχαία και νέα,καθώς και πολλά άλλα.Ακόμη και κινέζικα.
 
κινέζικο πληκτρολόγιο
Προσέξτε ότι στα κινέζικα δεν γίνεται μεταγραφή γράμμα προς γράμμα αφού κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.Ο λόγος είναι ότι το λατινικό ,όπως και όλα τα δυτικά αλφάβητα,είναι τελείως διαφορετικό σύστημα από κινέζικο.Ο τρόπος που χρησιμοποιείται για να γίνει η μετεγραφή στα κινέζικα είναι ο εξής:εισάγεις μια συλλαβή στα πίνγιν(λατινογράμματο κινέζικο) και μετά σου βγάζει όλες τις παραλλαγές πίνγιν και τα σύμβολα που αντιστοιχούν σ'αυτές στα κινέζικα.Επίσης δίνεται δυνατότητα μεταγραφής στα κινέζικα σύμφωνα με τα θεμελιώδη κινέζικα σύμβολα (radicals).

αραμαϊκό συριακό
Επιτέλους βρέθηκε ένα εικονικό πληκτρολόγιο για συριακό αραμαϊκό που θα σας λύσει τα χέρια.Η μεταγραφή γίνεται στην νεστοριανή (μαδναϊκή) παραλλαγή.Απολαύστε το.

διεθνές φωνητικό
Φυσικά από τη συλλογή δεν λείπει και το διεθνές φωνητικό αλφάβητο.

Πολύ χρήσιμο εργαλείο ο 'λεξίλογος ' για τις μελέτες σας.
Δείτε το εδώ
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive