ρώσικο πληκτρολoγιο

Πάντα δυσκολευόμουν να χρησιμοποιήσω τη ρώσικη διάταξη στο πληκτρολόγιο αφού δεν μπορούσα να βρώ τα γράμματα.

Στην Ελλάδα τα πληκτρολόγια βγαίνουν με αυτοκόλλητα μόνο αγγλικών και ελληνικών γραμμάτων.Σκέφτηκα σε μια φάση να παραγγείλω ένα κανονικό ρώσικο πληκτρολόγιο από το εξωτερικό,αλλά τελικά εγκατέλειψα την ιδέα.

Οπότε και επινόσα ένα απλό σύστημα για να βρίσκω περίπου που είναι τα γράμματα στο πληκτρολόγιο.Το χώρισα σε λέξεις που σχηματίζουν τα γράμματα που βρίσκονται το ένα μετά το άλλο.

Οι λέξεις αυτές δεν έχουν νόημα αλλά βοηθούν πολύ στο να θυμάστε στο περίπου που βρίσκεται το κάθε γράμμα:


йцу 

фы 

яч 

кенг 

вапрол 

смить 

шщ 

джэΜάθετε αυτές τις λέξεις απ'έξω και όταν ψάχνετε κάποιο γράμμα προσπαθείστε να φέρετε την αντίστοιχη λέξη στο μυαλό σας.

Εάν απλά θέλετε να πληκτρολογήσετε κάτι στα ρώσικα γρήγορα,ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό πληκτρολόγιο,όπως αυτό που δίνω παρακάτω.

Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε συχνά σαν εργαλείο,για το γρήγορα γράψιμο ρωσικών.Αν όμως θέλετε πραγματικά να μάθετε το ρώσικο πληκτρολόγιο ,καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε τον πρώτο τρόπο.

Παρεπιπτόντως το πληκτρολόγιο στα ρώσικα είναι клавиатура (κλαβιατούρα) και το κουμπί кнопка (κνόπκα) кнопки τα κουμπιά.

Η διάταξη λέγεται раскладка (ρασκλάντκα).
Παράδειγμα
Для тех, у кого нет русской раскладки на клавиатуре.
(ντλια τιέχ ου καβό νιέτ ρούσκαϊ ρασκλάτκι να κλαβιατούρε.
Γι'αυτούς που δεν έχουν ρώσικη διάταξη στο πληκτρολόγιο.


ρώσικο εικονικό πληκτρολόγιο


Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive