Πώς είναι ο 'τρελός' στα ρώσικα;

Ο τρελός στα ρώσικα λέγεται сумашедший -σουμασέτη.Το έντονο σ προφέρεται παχύ,ενώ το τ προφέρεται χωριστά από το σ και όχι σαν τσ.

Η λέξη έχει ως συνθετικά την πρόθεση с (σ)=από στην αρχή ,το ουσιαστιό ум (ουμ)-ο νους και το шедший=μετοχή του 'πηγαίνω'.Μαζί με την πρόθεση  с το ум μπαίνει στη γενική πτώση και γίνεται с ума (σουμά)-από το μυαλό.
Η λέξη шедший είναι μετοχή του ρήματος хожу (χαζζού)=πηγαίνω και μεταφράζεται,ας το πούμε ως 'ο πηγαίνων' και σε ελεύθερη μετάφραση αυτός που 'πηγαίνει',φεύγει από το μυαλό του.
Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive