Οι γλωσσομαθείς ίσως έχουν πολλαπλές προσωπικότητες

Γιν-Γιαν,το σύμβολο της δυαδικότητας όλων στη φύση.

Αν μιλάτε πολλές γλώσσες, μπoρεί να έχετε πολλαπλές προσωπικότητες. Στην έκθεση της 15 Οκτωβρίου στο 'Δελτίο Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας',ψυχολόγοι του Πολυτεχνίου του Χονγκ-Κονγκ διεπίστωσαν ότι  Κινέζοι φοιτητές,οι οποίοι μιλούσαν άπταιστα αγγλικά, εμφάνισαν μια πιο δυναμική,εξωστρεφή και ανοιχτή σε νέες εμπειρίες προσωπικότητα,γνωρίσματα που  συχνά συνδέονται με τους δυτικούς,όταν συνομιλούσαν με έναν ερευνητή στα αγγλικά σε αντίθεση με τα μητρικά τους καντονέζικα.

Η εθνικότητα του ερευνητή είχε σημασία επίσης. Σε κάθε γλώσσα, οι παρατηρητές βαθμολόγισαν τους φοιτητές ως περισσότερο εξωστρεφείς, διεκδικητικούς,πρόθυμους να βοηθήσουν  και ανοιχτούς σε νέες εμπειρίες, όταν είχαν έναν δυτικό συνομιλητή, σε σύγκριση με το όταν μιλούσαν με έναν Κινέζο ερευνητή.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι οι προσωπικότητες δεν είναι σταθερές. Αντ 'αυτού η γλώσσα που ένα άτομο μιλάει αλλά και με ποιον μιλάει,μπορεί να το οδηγήσουν να πάρει χαρακτηριστικά προσωπικότητας του πολιτισμού που συνδέεται με αυτή τη γλώσσα ή το πρόσωπο.


Share:

No comments:

Post a Comment

Επικοινωνία

Επικοινωνία
Επικοινωνία στο email glossesweb@gmail.com
Subscribe To Get Updates To Your Inbox
Get This Widget

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


learn Russian by email
Μάθε ρώσικα στο ημέιλ σου.

Labels

Blog Archive