Οι γλωσσομαθείς ίσως έχουν πολλαπλές προσωπικότητες

Γιν-Γιαν,το σύμβολο της δυαδικότητας όλων στη φύση.

Αν μιλάτε πολλές γλώσσες, μπoρεί να έχετε πολλαπλές προσωπικότητες. Στην έκθεση της 15 Οκτωβρίου στο 'Δελτίο Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας',ψυχολόγοι του Πολυτεχνίου του Χονγκ-Κονγκ διεπίστωσαν ότι  Κινέζοι φοιτητές,οι οποίοι μιλούσαν άπταιστα αγγλικά, εμφάνισαν μια πιο δυναμική,εξωστρεφή και ανοιχτή σε νέες εμπειρίες προσωπικότητα,γνωρίσματα που  συχνά συνδέονται με τους δυτικούς,όταν συνομιλούσαν με έναν ερευνητή στα αγγλικά σε αντίθεση με τα μητρικά τους καντονέζικα.

Η εθνικότητα του ερευνητή είχε σημασία επίσης. Σε κάθε γλώσσα, οι παρατηρητές βαθμολόγισαν τους φοιτητές ως περισσότερο εξωστρεφείς, διεκδικητικούς,πρόθυμους να βοηθήσουν  και ανοιχτούς σε νέες εμπειρίες, όταν είχαν έναν δυτικό συνομιλητή, σε σύγκριση με το όταν μιλούσαν με έναν Κινέζο ερευνητή.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι οι προσωπικότητες δεν είναι σταθερές. Αντ 'αυτού η γλώσσα που ένα άτομο μιλάει αλλά και με ποιον μιλάει,μπορεί να το οδηγήσουν να πάρει χαρακτηριστικά προσωπικότητας του πολιτισμού που συνδέεται με αυτή τη γλώσσα ή το πρόσωπο.


Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive