Άφρικη,το λίκνο όλων των ανθρώπινων γλωσσών.

Όλες οι ανθρώπινες γλώσσες προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του  Δρ Κουέντιν Άτκινσον , που δημοσιεύεται στο περιοδικό Science ,υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι η Αφρική είναι το λίκνο της ανθρώπινης γλώσσας.

Μια ανάλυση  γλωσσών από όλο τον κόσμο δείχνει ότι, όπως και τα γονίδια μας,η ανθρώπινη ομιλία προήλθε από την υποσαχάρια Αφρική.Ο  Άτκινσον μελέτησε  φωνήματα, ή διακριτές μονάδες ήχου που διαφοροποιούν τις λέξεις, που χρησιμοποιούνται σε 504 ανθρώπινες γλώσσες σήμερα και διαπίστωσε ότι ο αριθμός των φωνημάτων είναι υψηλότερος στην Αφρική και μειώνεται με την αύξηση της απόστασης από αυτή.

Τα λιγότερα φωνήματα βρέθηκαν στη Νότια Αμερική και σε τροπικά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Αυτό το μοτίβο δημιουργεί ένα μοντέλο στο οποίο μικροί πληθυσμοί στην άκρη της επέκτασης τους από την αρχική τους κοιτίδα χάνουν σταδιακά την πολυμορφία τους. Ο Δρ Άτκινσον σημειώνει ότι αυτό το μοτίβο των φωνημάτων σε χρήση σε όλο τον κόσμο αντανακλά το μοτίβο της ανθρώπινης γενετικής ποικιλομορφίας, η οποία επίσης μειώνεται καθώς οι άνθρωποι απομακρύνονταν από την Αφρική για να αποικίσουν άλλες περιοχές.

Σε γενικές γραμμές, στις περιοχές του πλανήτη που αποικίστηκαν πιο πρόσφατα έχουν ενσωματωθεί λιγότερα φωνήματα στις τοπικές γλώσσες ,ενώ στις περιοχές που έχουν φιλοξενήσει τους σύγχρονους ανθρώπους για χιλιετίες (κυρίως την υποσαχάρια Αφρική) εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται τα πιο  πολλά φωνήματα.

Αυτή η μείωση στη χρήση φωνημάτων δεν μπορεί να εξηγηθεί από δημογραφικές αλλαγές ή άλλους τοπικούς παράγοντες, και παρέχει ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία για την αφρικανική προέλευση του σύγχρονων ανθρώπινων γλωσσών  καθώς και για παράλληλους μηχανισμούς που  σιγά σιγά διαμόρφωσαν τόσο τη γενετική όσο και τη γλωσσική πολυμορφία μεταξύ των ανθρώπων.

πηγή:εδώ


Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive