Πως η εκμάθηση των ξένων γλωσσών "ερεθίζει" με τον ίδιο τρόπο τον εγκέφαλο, όπως και το s@x

Μελέτη του Ερευνητικού Ινστιτούτου Bellvitge Biomedical της Βαρκελώνης και του Πανεπιστημίου Otto von Guericke της Γερμανίας, έδειξε πως το να μαθαίνει κανείς ξένες γλώσσες λειτουργεί στον εγκέφαλο ακριβώς το ίδιο όπως το σeξ.


Οι ερευνητές από την Ισπανία και τη Γερμανία, μετά από μελέτες, έβγαλαν το συμπέρασμα πως η εκμάθηση μιας καινούριας ξένης γλώσσας ενεργοποιεί το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου, όπως όταν κάποιος κάνει σeξ ή τρώει μια σοκολάτα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιοποίησε και η Daily Mail, οι άνθρωποι που επεκτείνουν το λεξιλόγιό τους στις ξένες γλώσσες «ερεθίζουν» ένα τμήμα του εγκεφάλου, που ονομάζεται κοιλιακό ραβδωτό σώμα. Είναι το κέντρο της ευχαρίστησης του εγκεφάλου, το οποίο επίσης ερεθίζεται όταν όταν το άτομο συμμετέχει σε δραστηριότητες όπως το σeξ, η λήψη ουσιών, ο τζόγος ή η κατανάλωση ζαχαρούχων τροφίμων.

διάβασε περισσότερα

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive