Η φυγή στο εξωτερικό δημιουργεί την ανάγκη για επιμόρφωση.




Σε άλλες χώρες του κόσμου φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να αναζητήσουν την “τύχη” τους πολλοί νέοι της Ζακύνθου, οι οποίοι μην μπορώντας να αντέξουν την οικονομική κρίση και την ανεργία εγκαταλείπουν άρον-άρον το νησί.

Δεν είναι, όμως, λίγοι και εκείνοι που επιθυμούν να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους μαθαίνοντας ξένες γλώσσες ώστε να είναι ανταγωνιστικοί, ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες.
Για αυτό το σκοπό επιστρέφουν στα θρανία για την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ανάλογα το κίνητρο ποικίλουν και οι γλώσσες που επιλέγουν να μάθουν. Ρωσικά ή Κινεζικά για να βρουν πιο εύκολα εργασία, ή Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, ώστε να ξενιτευτούν αναζητώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Η ζήτηση
“Αυτό που συμβαίνει πανελλαδικά αντανακλά την εικόνα και σε τοπικό επίπεδο”, είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών. Η κ. Ντιάνα Παράσχη με δηλώσεις της, επεσήμανε πως “γλώσσες όπως είναι τα Γαλλικά και τα Γερμανικά παρουσιάζουν μια κάμψη από την αρχή της κρίσης, αφού οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια δεν γράφουν τα παιδιά τους σε δεύτερη γλώσσα”.


διάβασε περισσότερα



Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive