βασικές κινέζικες μονοκονδυλιές


Για τον αρχάριο κάθε κινέζικος χαρακτήρας (δεν είναι γράμμα ,αλλά χαρακτήρας) μάλλον φαίνεται τρομακτικός στην όψη.Τα πράγματα όμως κάτω από την επιφάνεια δεν είναι και τόσο δραμματικά.

Τα καλά νέα είναι ότι όλοι οι κινέζικοι χαρακτήρες, απλοί ή πολύπλοκοι, αποτελούνται όλοι τους από επιμέρους πιο απλούς χαρακτήρες.Οι πιό βασικοί από αυτούς φαίνονται στην παρακάτω εικόνα.

Οι χαρακτήρες αυτοί είναι μονοκονδυλιές ,γράφονται δηλαδή με τη μία,χωρίς να σηκώσουμε το μολύβι μας από το χαρτί.Στα αγγλικά ονομάζονται strokes.Μετά τη λέξη strokes πολλές φορές θα δείτε το ακρωνύμιο CJK που θα πει China Japan Korea (Κίνα,Ιαπωνία και Κορέα),δηλαδή τις χώρες που χρησιμοποιούνται αυτές οι μονοκονδυλιές.Το ακρωνύμιο CJKV έχει ένα ακόμα γράμμα,το V που σημαίνει (Vietnam) Βιετνάμ.

Πέρα από τους βασικούς υπάρχουν και άλλοι πιο πολύπλοκοι.


Διάβασε επίσης
Κινέζικο αλφάβητο δεν υπάρχει!


Σου άρεσε η ανάρτηση;Στήριξε την προσπάθειά μας με ένα like!

Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive