Ξεκινάει άμεσα η διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα

Δελτίο Τύπου
ypdvmth thumb other250 0Ξεκινάει άμεσα η διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα
Ξεκινάει άμεσα η διδασκαλία της ποντιακής διαλέκτου στα Προγράμματα των Δημοτικών Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, μετά τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας και την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Ήδη στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) διαβιβάστηκε ο σχετικός φάκελος τεκμηρίωσης της διδασκαλίας που διαμορφώθηκε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ποντίων Εκπαιδευτικών για την πιστοποίηση της επάρκειας διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου.
Επίσης, αναρτήθηκε και ο κατάλογος με τα στοιχεία των 34 εκπαιδευτικών, οι οποίοι μετά και την παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων, που πραγματοποιήθηκαν, κρίθηκαν ικανοί να διδάξουν την ποντιακή διάλεκτο στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων, που έχουν αιτηθεί να πραγματοποιήσουν σχετικούς επιμορφωτικούς κύκλους.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως « η στήριξη της Πολιτείας των προγραμμάτων διάσωσης και διάδοσης της ποντιακής διαλέκτου δεν αποτελούσε μόνο ένα πάγιο ζητούμενο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και όλων των ποντιακών οργανώσεων της Ελλάδας, αλλά και μια υποχρέωση της Πολιτείας για την διάσωση ενός στοιχείου πολιτισμού που μας φέρνει πιο κοντά στις ρίζες μας. Μια αδήριτη ανάγκη να μεταφέρουμε τη γνώση της γλώσσας των ποντίων προγόνων μας που κατοικούσαν στις νότιες- νοτιανατολικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να συνεχίσει να ακούγεται ακόμη στα χείλη των παιδιών μας. Και μάλιστα, να την διδάσκονται σωστά και με πιστοποιημένο τρόπο»

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

πηγή
Σου άρεσε η ανάρτηση;Στήριξε την προσπάθειά μας με ένα like!
Share:

Translate from English,Russian into Greek

Translate

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

Recent comments

Labels

Blog Archive