Το γιαπωνέζικο αλφάβητο κατακάνα

Τα κατακάνα είναι το ένα από τα τρία κύρια αλφάβητα που οι χρησιμοποιούν οι Γιαπωνέζοι για τη γραφή της γλώσσας τους. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται στα γιαπωνέζικα για την γραφή ξένων λέξεων και ονομάτων,προσώπων και χωρών.Μαζί με τα χιραγκάνα αποτελούν το σύστημα κάνα.

Πρόκειται για συλλαβάριο,δηλαδή το κάθε σύμβολο αντιστοιχεί σε μία συλλαβή.Υπάρχουν και μερικά σύμβολα που αποδίδουν ένα μόνο φωνήεν.

Παρακάτω ο πίνακας που ακολουθεί περιέχει τα σύμβολα χιραγκάνα και τη φωνητική τους απόδοση στο λατινογράμματο.

Δεν είναι πλήρης,υπάρχει και άλλα σύμβολα,αυτά της σειρά με το y- καθώς και επιπλέον σύμβολα που έχουν επινοηθεί πρόσφατα για να αποδόσουν ήχους άλλων γλωσσών που δεν υπάρχουν εγγενώς στα γιαπωνέζικα.
 
Δείτε τον πίνακα.

Διαβάστε επίσης
το γιαπωνέζικο αλφάβητο
Share:

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive