το ταϊλανδέζικο αλφάβητο

τα πρώτα 22 ταϊλανδέζικα σύμφωνα

 Το ταϊλανδέζικο αλφάβητο χρησιμοποιείται για τη γραφή της ταϊλανδέζικης γλώσσας καθώς και άλλων γλωσσών στην Ταϊλάνδη.

Είναι ένα συλλαβικό αλφάβητο και αποτελείται κυρίως από 44 σύμφωνα.Πιστεύεται ότι προήλθε από το παλαιό αλφάβητο Χμερ.
 
Κάθε σύμφωνο διαβάζεται με το φωνήεν 'ο' όταν βρίσκεται ανάμεσα σε δύο συλλαβές και το φωνήεν 'α' στο τέλος της λέξης,φωνήεντα τα οποία δεν γράφονται αλλά εννοούνται.

Τα υπόλοιπα φωνήεντα αποδίδονται με διακριτικά σημεία που μπαίνουν σε διάφορες θέσεις γύρω από τα σύμφωνα, πάνω, κάτω,μπροστά ή πίσω από αυτά.

τα υπόλοιπα

Μερικά σύμφωνα αποδίδονται με περισσότερα από ένα σύμβολα,τα οποία στο παρελθόν προφέρονταν διαφορετικά αλλά σήμερα συνεχίζονται να χρησιμοποιούνται ,παρ'όλο που προφέρονται το ίδιο,για λόγους ιστορικούς.

Άλλα χρησιμοποιούνται μόνο σε δανικές λέξεις από τα σανσκριτικά,τα πάλι και τα χμερ.

Επιπλέον το κάθε σύμφωνο χωρίζεται σε τρεις κατηγόριες που αποτελούν ένδειξη για το πώς πρόφερεται η κάθε συλλανβή της ταϊλανδέζικης γλώσσας.

Τα ταϊλανδέζικα είναι τονική γλώσσα με πέντε τρόπους τονισμού,σαν τα κινέζικα τα οποία έχουν 4 τρόπους τονισμού (τα μανδαρίνικα,ενώ τα καντονέζικα έχουν 7 τόνους).
Διάκριση ανάμεσα σε κεφαλαία και μικρά δεν γίνεται.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της ταϊλανδέζικης γραφής είναι ότι δεν αφήνονται κενά ανάμεσα στις λέξεις,παρά μόνο για δηλωθεί το τέλος μιας πρότασης.

Το ταϊλανδικό αλφάβητο χρησιμοποιείται επίσης και για τη γραφή των σανσκριτικών.


Μάθε ταϊλανδέζικα επαναλαμβάνοντας απλές φράσεις.


Share:

No comments:

Post a Comment

Translate

Υποστηριξτε μας ενεργα.

Αν θέλετε να μας υποστηρίξετε ενεργά,να ζητήσετε περισσότερες αναρτήσεις σε μια συγκεκριμένη γλώσσα και θέμα , φράσεις,πηγές,βίντεο και άλλα, μπορείτε μέσω https://www.patreon.com/

Τελευταια γλωσσα που προστεθηκε.

Recently updated posts. Πρόσφατες

Popular Posts

αδεια

Άδεια Creative Commons Creative Commons: Επιτρέπεται η αναπαραγωγή,διανομή και παρουσίαση του περιεχομένου στο κοινό, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 1)Υποχρεωτική αναφορά στην ιστοσελίδα προέλευσης παρέχοντας έναν ενεργό σύνδεσμο (backlink) που οδηγεί απευθείας σ'αυτή (2) Μη εμπορική χρήση ή εκμετάλλευση 3) Μη τροποποίηση,αλλοίωση του περιεχομένου ή δημιουργία πάνω σ'αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. Works 3.0 Greece License

Recent comments

Learn languages by email!

learn German
Enter your email address:
learn Italian by email
Μάθε ιταλικά μέσω ημέιλ.


Facebook

Labels

Blog Archive